UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI: Komšije prijavile da nešto smrdi, policija zaplenila 583 stabljike marihuane

Novosti onlajn

21. 03. 2023. u 11:45

U POLICIJSKOJ akciji pod nazivom "Go Green" zaplenjene su 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, i to nije sve. Policija u Španiji uhapsila je sedam osoba zbog trgovine droge u okolini Madrida, a jedan od njih je državljanin Srbije.

УХАПШЕН СРБИН У ШПАНИЈИ: Комшије пријавиле да нешто смрди, полиција запленила 583 стабљике марихуане

Foto: Shutterstock

Kako su preneli španski mediji, reč je o policijskoj akciji pod nazivom "Go Green", u kojoj su zaplenjene 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra u gotovini.

Sudeći po svemu što je policija pronašla jasno je da se radi o "velikom poslu", koji je ova ekipa uhapšenih vodila. Naime, radi se o grupi od sedam osumnjičenih, od kojih su petorica španske nacionalnosti, starosti od 24 do 45 godina, jedna Špankinja od 35 godina i jedan Srbin (42).

Uhapšeni su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine droge, pripadnosti kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Stanovnici San Martin de la Vega, jednog od gradova u kom su uhapšeni prodavali marihuanu, alarmirali su policiju prošlog oktobra kada su prijavili jake mirise koji su ih podsećali na miris marihuane.

- Komšije su prijavile kuću odakle su mirisi dolazili, a usputno su se žalili i na česte nestanke struje. To je diglo veliku bunu među stanovništvom, jer im je vrlo brzo postalo jasno da se u kući nalazi plantaža marihuane - prenose tamošnji mediji.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami, bez posrednika, u nekoliko provincija oko Madrida, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima.

- Imali su visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu. U evidenciji smo proverili da li su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik - rekla je potparolka tužilaštva za španski El Pais.

U dve kuće, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe su imali više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju.

(Republika)

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!