TOTAL PRODAJE PUMPE U NEMAČKOJ: Francuska energetska grupa menja strategiju

I. Stanojević

17. 03. 2023. u 22:05

FRANCUSKA energetska grupa Total najavila je prodaju svih svojih benzinskih pumpi u Nemačkoj. Kako je danas objavila ova kompanija, a prenela nemačka državna novinska agencija ARD, radi se o 129 benzinskih stanica u Berlinu i Brandenburgu, dok ih je u čitavoj zemlji skoro 1.200.

ТОТАЛ ПРОДАЈЕ ПУМПЕ У НЕМАЧКОЈ: Француска енергетска група мења стратегију

Foto: Printscreen/Jutjub/CGTN

Total kao razlog za planiranu prodaju navodi cilj da se dostigne neutralnost po pitanju emisije ugljen-dioksida do 2050. godine. Planirani kraj za vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem u EU 2035. dovešće do proizvodnje i prodaje sve većeg broja električnih automobila. Total strahuje od značajnog pada prodaje goriva. Kako bi se prilagodila tržištu koje se smanjuje, grupa želi da promeni svoju strategiju.

Sa Totalove tačke gledišta, benzinske pumpe bi u budućnosti trebalo da budu transformisane u uslužne objekte i mesta za zadržavanje sa prodavnicama, restoranima i uslugama. Zbog toga ova energetska kompanija želi da proda svoje benzinske pumpe kanadskoj kompaniji "Kuš-Tard", koja upravlja prodavnicama prehrambenih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana