KAO NA FILMU: Pokušao da ukrade helikopter, pa napravio opšti haos (VIDEO)

Novosti online

16. 03. 2023. u 11:20

LOPOV koji je upao na aerodrom u Sakramentu i pokušao da ukrade helikopter uspeo je samo da teško ošteti nekoliko letelica i potom pobegne. Zbog ovog nesvakidašnjeg slučaja angažovan je i FBI.

КАО НА ФИЛМУ: Покушао да украде хеликоптер, па направио општи хаос (ВИДЕО)

Foto: EPA

Kako javljaju lokalni mediji, neidentifikovana osoba ušunjala se na aerodrom južno od Sakramenta u Kaliforniji rano jutros između 4 i 6 sati po lokalnom vremenu i pokušala da startuje četiri helikoptera koja su bila na stajanci, saopštila je policija.

Pošto je uspeo da pokrene jedan helikopter, kradljivac je pokušao da poleti, ali se umesto toga slupao.

Lopov je odmah pobegao.

Helikopter koji je pokušao da ukrade završio je prevrnut na bok, a okolo su se razleteli delovi, čak u krugu od sto metara. Policija je konstatovala da je šteta na letelici totalna, ali da srećom nije bilo povređenih.

Uništeni helikopter pripada lokalnoj čarter kompaniji. U pitanju je multifunkcionalni Bell 407, a u istragu je, s obzirom na to da je uništavanje letelice federalni prekršaj, pored policije uključen i FBI, kao i Savezna administracija za avijaciju (FAA) i Nacionalni odbor za bedbednost saobraćaja.

Pilot koji je u tim trenucima bio na aerodromu izjavio je da problem predstavlja to što ograda nije dovoljno visoka i što objekat nije obezbeđen s dovoljno kamera. Kako je dodao, njegove kolege su od lokalnih vlasti tražile da se poboljša obezbeđenje aerodroma.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: SUPERJAHTA OD 90 MILIONA EVRA: Pogledajte atrakcije Sajma nautike u Dubaiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna