MAĐARSKI PREMIJER: Zapad sve bliži razmatranju slanja savezničkih snaga u Ukrajinu

Novosti online

10. 03. 2023. u 21:05

ZAPADNE zemlje su veoma blizu toga da ozbiljno razmotre perspektivu slanja savezničkih snaga na teritoriju Ukrajine, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

МАЂАРСКИ ПРЕМИЈЕР: Запад све ближи разматрању слања савезничких снага у Украјину

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, lideri zapadnog sveta pate od „ratne groznice“ i „šalju sve opasnije oružje u Ukrajinu“, jer je već aktuelna tema slanja Kijevu borbenih aviona, što se ranije „smatralo tabuom“.

-Smatram da smo veoma blizu tome da se vrlo ozbiljno predloži da vojnici zemalja saveznica Ukrajine pređu granicu i uđu na ukrajinsku teritoriju. Moram reći da svet nikada nije bio tako blizu tome da iz lokalnog rata, jer radilo se o Lugansku i Donjecku, dođe do svetskog rata. Verovatnoća za ovo raste iz dana u dan, rekao je Orban za radio „Košut“.

Mađarski premijer je ranije izjavio da zemlje Evrope, „kao mesečari na krovu“, stalno balansiraju na ivici rata s Rusijom.

Od početka sukoba u Ukrajini Mađarska se dosledno protivi uvođenju sankcija protiv ruskih energenata i slanju oružja Ukrajini. Početkom marta prošle godine mađarski parlament je usvojio ukaz kojim se zabranjuje isporuka oružja Ukrajini sa teritorije te zemlje.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)