TORNADO RUŠIO FRANCUSKU: Leteli krovovi, padali zidovi, tumbali se automobili

Strahovit tornado obrušio se u četvtrtak na mestašce Pontarion sa 360 stanovnika u centralnoj Francuskoj.

ТОРНАДО РУШИО ФРАНЦУСКУ: Летели кровови, падали зидови, тумбали се аутомобили

Printskrin BFMTV

Duvao je brzinom od oko 200 kilometara na sat i naneo je ogromnu materijalnu štetu. Odneo je krovove, razneo stare zidove, napravio ruševine, pomerao automobile.

Snažni vetar je duvao svega oko tri minuta i za to vreme napravio pravu pustoš u prečniku od oko dvadesetak kilometara. Srećom, nije bilo teže povređenih.

Registrovano je 58 poziva za pomoć, a bilo je angažovano 60 članova spasilačkih ekipa. Istovremeno, u široj okolini 900 ljudi je ostalo bez struje.

Primećeno je i klizište koje je odnelo deo puta u mestu Toron, u blizini Pontariona.

Francuska opservatorija je registrovala tornada u istom regionu 1832. u mestu Dontreks, 1993. u Šeneraju i 1999. godine u Nuzijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)