RUSIJI PREKIPELO: Cela prepiska o istrazi napada na „Severni tok“ uskoro će ugledati svetlost dana

Novosti online

10. 03. 2023. u 09:49

RUSIJA će uskoro objaviti celu prepisku sa Nemačkom, Danskom i Švedskom o istrazi napada na gasovode „Severni tok“ i „Severni tok 2“, izjavio je prvi zamenik predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

РУСИЈИ ПРЕКИПЕЛО: Цела преписка о истрази напада на „Северни ток“ ускоро ће угледати светлост дана

Foto Tanjug/AP

Kako je rekao, Rusija nastoji da sve bude transparentno, stoga će ta prepiska biti poslata i svim članovima Savet bezbednosti UN.

Prema njegovim rečima, čitava prepiska sa Danskom, Švedskom i Nemačkom o napadu na gasovode svodi na to da te tri zemlje odbijaju da Moskvi daju bilo kakvu informaciju o toku istrage i da drže Moskvu po strani.

- Ne daju nam nikakvu informaciju. Ne dopuštaju nam da se na bilo koji način uključimo u istragu, bez obzira na to što smo baš mi ona strana koja je pogođena napadom na gasovod - rekao je on ukazujući na apsurdnost čitavog procesa, te dodao da Moskvi stižu pisma u kojima samo piše: „Mi radimo to što radimo, ne mešajte se u tuđ posao“.

Poljanski je poručio i da određeni broj članica UN nije zainteresovan za to da bude formirana posebna komisija pri ovoj organizaciji koja bi sprovela nezavisnu istragu jer smatraju da istragu nije neophodno sprovesti.

- Ipak, Rusija neće odustati od pokušaja da dođe do nezavisne istrage, a nakon tri konsultacije po ovom pitanju, UN će do kraja meseca glasati, te se konačno izjasniti po ovom pitanju - dodao je.

Poljanski je naveo i da medijske spekulacije na ovu temu, uključujući i poslednji članak „Njujork tajmsa“, u kojem se navodi da iza napada stoji ukrajinska teroristička organizacija, pokazuju da je Moskva u pravu kada zahteva objektivnu međunarodnu istragu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PRITISNULI DUGME ZA SAMOUNIŠTENjE: Japanci prekinuli let rakete sa važnim satelitom zbog kvara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!