MESTO NESREĆE U GRČKOJ KAO DA JE UKLETO: Ovo nije prvi put da se na toj deonici dešavaju tragedije, evo ko je sve poginuo

Novosti Onlajn

01. 03. 2023. u 11:10

GRČKI novinar Janis Kolatos iz Larise rekao je da se kod tog grada desila najveća železnička nesreća u istoriji Grčke. Prema njegovim rečima, većina stradalih su mladi i studenti koji su se vraćali u Solun posle trodnevnog praznika.

МЕСТО НЕСРЕЋЕ У ГРЧКОЈ КАО ДА ЈЕ УКЛЕТО: Ово није први пут да се на тој деоници дешавају трагедије, ево ко је све погинуо

Tanjug/AP Photo

Kolatos je precizirao da se nesreća dogodila u mestu Tempi u utorak uveče oko 23 sata na noćnoj liniji koja je saobraćala od Atine do Soluna.

On je dodao da je grčki ministar zdravlja od ponoći na mestu nesreće i koordinira akcijom zbrinjavanja povređenih u lokalne bolnice.

Kolatos je istakao da je Tempi mesto gde su se često dešavale nesreće. U prošlosti je u autobuskoj nesreći poginulo 15 mladih koji su se vraćali sa odmora. Potom je usledila još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je stradalo 15 navijača Paoka iz Soluna.

Podsetimo, najmanje 36 osoba je poginulo, a 85 povređeno u stravičnom sudaru vozova u Grčkoj, koji se sinoć nešto pre ponoći dogodio kod mesta Tempea u blizini Larise.

Prve indicije govore da su se dva voza direktno sudarila, verovatno velikom brzinom. Procenjuje se da šef stanice u Larisi nije okrenuo ključeve, preko kojih se na čvorovima mehanički reguliše prolaz vozova, šaljući dva voza na istu liniju.

BONUS VIDEO: Brzi voz u Subotici krajem iduće godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini