SVAKU ŽELJU ZA MIROM AMERIKA RAZBIJE ŽELJOM ZA RATOM: Cilj Vašingtona je da obezglavi Rusiju makar to bilo i do "poslednjeg Ukrajinca"

Novosti Onlajn

22. 02. 2023. u 18:37

SVAKA mirovna ideja o Ukrajini razbija se željom Sjedinjenih Američkih Država da nastave borbena dejstva do rasparčavanja Rusije, a zatim da se fokusiraju na obuzdavanje Kine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

СВАКУ ЖЕЉУ ЗА МИРОМ АМЕРИКА РАЗБИЈЕ ЖЕЉОМ ЗА РАТОМ: Циљ Вашингтона је да обезглави Русију макар то било и до последњег Украјинца

Bajden i Zelenski u Kijevu, Foto AP

- Primećeno je da je za što skoriji mir potrebna politička volja Zapada i njegovih kijevskih štićenika. Za sada su sve mirovne ideje i šeme razbijene željom Vašingtona da nastavi rat sa Rusijom do ‘poslednjeg Ukrajinca’ kako bi oslabio, a u idealnom slučaju – obezglavio, rasparčao i uzeo pod svoju kontrolu našu zemlju. A posle toga da se fokusira na obuzdavanje Kine, koju zapadnjaci otvoreno proglašavaju glavnim ‘strateškim izazovom’ - navodi se u saopštenju Ministarstva posle razgovora ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i člana Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i šefa Kancelarije Komisije Centralnog komiteta KPK za spoljne poslove Vanga Jija.

Ministarstvo je dodalo da dvojica diplomata nisu razgovarala o takozvanom kineskom planu za rešenje ukrajinske krize.

- Obratili smo pažnju na izjave nekih zapadnih političara i medijske izveštaje u vezi sa izvesnim ‘kineskim mirovnim planom’. Oni, kao i obično, iskrivljuju stvarnu sliku... Kineski partneri upoznali su nas sa svojim razmišljanjima o osnovnim uzrocima ukrajinske krize, kao i pristupima za njegovo političko rešenje. Nije bilo reči ni o kakvom posebnom ‘planu’ - navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da Moskva i Peking dele mišljenje o uzrocima aktuelne ukrajinske krize.

- Sa naše strane, konstatovali smo da pozdravljamo konstruktivnu ulogu Kine u rešavanju hitnih međunarodnih pitanja. Delimo mišljenj oko uzroka aktuelne ukrajinske krize. Većina ocena kineske strane poklapa se sa našim viđenjem trenutne situacije - zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

 

BONUS VIDEO: NAJUBOJITIJI BROD NA SVETU - Zaplovila fregata "Admiral Gorškov" naoružana "Cirkon" projektilima

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)