TENKISTI SLAVJANSKE BRIGADE: Proučavamo NATO tenkove i spremamo se za njih (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

14. 02. 2023. u 18:43

RUSKE tenkovske posade koje rade u pravcu Avdejevke proučavaju slabosti tenkova iz zemalja NATO-a koje Zapad namerava da prebaci Ukrajini, rekao je za RIA Novosti komandant tenkovske posade Prve Slavjanske brigade sa pozivnim znakom „Garik“.

ТЕНКИСТИ СЛАВЈАНСКЕ БРИГАДЕ: Проучавамо НАТО тенкове и спремамо се за њих (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube RT murad gazdijev

-Trenutno radimo kod Avdijevke, situacija je na trenutke napeta – odbijamo napade, idemo u ofanzivu... Sve što NATO hoće da otpišu sada se gura ovde... Naravno, da je čuo (o snabdevanju Ukrajine tenkovima NATO-a – prim. aut.) ... Pripremićemo se (za tenkovske duele sa Abramsima i Leopardima). Sada gledamo informacije o njima, njihovim ranjivostima. Odnosno, bićemo spremni, saopštio je vojnik.

Ruski tenkovi u blizini Avdejevke pucaju sa skrivenih položaja na ukrajinska uporišta. Izviđačke posade prenose koordinate ciljeva, a tenkovi sa bezbedne udaljenosti nanose im artiljerijske udare.

Avdejevka se nalazi severno od Donjecka, deo je aglomeracije Donjeck-Makejevka. Od 2014. godine, grad je na prvoj liniji, trenutno pod kontrolom Ukrajine. Položaji oko Avdejevke omogućavaju kontrolu nad severnim predgrađem Donjecka i Jasinovataje, kao i južnim predgrađem Gorlovke. Pored toga, u gradu se nalazi i Avdejevska koksara, jedno od najvećih preduzeća u ovoj industriji u Evropi.

BONUS VIDEO - TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU:Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!