PUTINOVA CRNA LISTA: Rusija markirala strane agente

Tanjug

11. 02. 2023. u 07:43

RUSIJA je uvrstila danas bivšeg pisca govora predsednika Vladimira Putina u svoj registar stranih agenata, zajedno sa jednom od najpopularnijih pevačica u zemlji i istaknutim opozicionim političarem koji je pobegao u inostranstvo.

ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА: Русија маркирала стране агенте

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV

Ruski zakon predviđa da se organizacije i pojedinci koji se finansiraju iz inostranstva identifikuju kao strani agenti, preneo je AP.

Rusko ministarstvo pravde je saopštilo da je bivši pisac govora za Putina Abas Galjamov delio materijale koje su kreirali strani agenti neograničenom krugu ljudi, govorio protiv specijalne vojne operacije u Ukrajini i učestvovao kao ekspert na informacionim platformama koje su obezbedile strane strukture.

Strani mediji često citiraju Galjamova, a nedavno je privukao pažnju pojavljivanjem na Si-CNN u kojem je sugerisao da bi se Putin mogao suočiti sa vojnim udarom.

Ministarstvo je saopštilo da je na listu stranih agenata uvrstilo i rusku pop zvezdu Zemfiru Ramazanovu koja se javno suprotstavila vojnim akcijama Rusije u Ukrajini i dobila neodređena strana sredstva.

Dmitrij Gudkov, koji je bio poznati opozicioni političar pre nego što je pobegao iz Rusije 2021. godine, takođe je označen kao strani agent.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu