DRAMA NA JADRANU: Italijanski brod upao u hrvatske vode, počela velika potera

Novosti online

10. 02. 2023. u 23:48

JUČE u 16:25 tehničkim sredstvima za nadzor granice na moru južno od ostrva Mljet, policijski službenici hrvatskog pomorskog centra uočili su ulazak italijanskog ribarskog plovila "Oronzo C" u teritorijalne vode Hrvatske.

ДРАМА НА ЈАДРАНУ: Италијански брод упао у хрватске воде, почела велика потера

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ribarski brod je plovio brzinom od 2,2 čvora, što je ukazivalo na nedozvoljen ribolov u morskim vodama Republike Hrvatske, saopšteno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Odmah po utvrđivanju upućeno je policijsko plovilo, koje je izdalo naređenje kapetanu ribarskog čamca da stane preko morskog kanala 16, međutim, pošto se kapetan pomenutog ribarskog čamca nije povinovao naređenju i nastavio plovidbu u pravcu međunarodne vode, počela je njena potera, koja se završila njegovim hvatanjem u 17:35.

U 21.15 sati ribarski čamac odvezen je u dubrovačku luku, gdje su policijski službenici, u pratnji inspektora za ribarstvo izvršili pregled plovila radi podnošenja adekvatnih izvještaja.

Prilikom nadzora utvrđeno je da se na ribarskom brodu nalaze tri državljana Italije kao članovi posade, od kojih je jedan kapetan i još četiri državljana Indonezije.

Protiv kapetana italijanskog ribarskog broda danas je, zbog osnovane sumnje na povredu Zakona o morskom ribarstvu, pred Opštinskim sudom u Dubrovniku vođen prekršajni postupak, nakon čega je ribarski brod isplovio iz dubrovačke luke u 1:35 sati u pravcu međunarodnih voda, saopštila je policija.

BONUS VIDEO: TUŽNA SLIKA IZ SVEMIRA - Satelitski snimci lokacija u Turskoj u blizini epicentra zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu