POMOĆ ĆE BITI KANALISANA PREKO UJEDINJENIH NACIJA: Nemačka, Velika Britanija i Francuska povećale obim pomoći Siriji

Novosti onlajn

09. 02. 2023. u 19:14

VLADA Velike Britanije saopštila je danas da je izdvojila dodatna sredstva u iznosu od najmanje 3 miliona funti pomoći operacijama potrage i spasavanja u Siriji nakon zemljotresa koji su pogodili tu zemlju i Tursku.

ПОМОЋ ЋЕ БИТИ КАНАЛИСАНА ПРЕКО УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА: Немачка, Велика Британија и Француска повећале обим помоћи Сирији

Zemljotres u Siriji

- S obzirom na intenzitet zemljotresa i poteškoće u pristupu pogođenim oblastima u severozapadnoj Siriji, Velika Britanija će Belim šlemovima obezbediti dodatna finansijska sredstva za pomoć operacijama potrage i spasavanja - navodi se u saopštenju Vlade, prenosi Rojters.

Nemačka ambasada u Bejrutu saopštila je da će povećati obim humanitarne pomoći koju pruža u Siriji za 26 miliona evra kako bi odgovorila na rastuće potrebe Sirijaca.

U saopštenju ambasade navodi se da su sredstva potrebna posebno u pogođenim oblastima u severozapadnim delovima zemlje, gde žive mnogi raseljeni zbog građanskog rata koji traje već 12 godina.

Francusko ministarstvo spoljnjih poslova saopštilo je danas da će izdvojiti 12 miliona evra pomoći Siriji, prenosi Si-En-En

Pomoć će biti kanalisana preko Ujedinjenih nacija i nevladinih organizacija koje "direktno rade sa građanima u svim oblastima pogođenim zemljotresom", navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

BONUS VIDEO: 

NOVI MALI HEROJ: Desetogodišnji dečak izvučen ispod ruševina u Hataju posle 65 sati drame

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona