POZAJMIO IDENTITE ŠEFU MAFIJE: Uhapšen čovek koji je svoje podatke poslednjem "kapo di tuti kapi" Denaru

Tanjug

23. 01. 2023. u 23:55

ITALIJANSKA policija uhapsila je danas na Siciliji Andreu Bonafedea, čoveka koji je pozajmio svoj identitet jednom od najtraženijih italijanskih šefova mafije, Mateu Mesini Denaru, koji se 30 godina skrivao od zakona sve do prošlonedeljnog hapšenja u Palermu.

ПОЗАЈМИО ИДЕНТИТЕ ШЕФУ МАФИЈЕ: Ухапшен човек који је своје податке последњем капо ди тути капи Денару

Foto: Profimedia

Zahvaljujući Bonafedeu, Mesina Denaro je "mogao da se slobodno kreće Italijom, da izbegava zakon i da koristi usluge italijanskog državnog zdravstva bez otkrivanja svog pravog identiteta", navodi se u optužnici, prenosi AP.

Italijanski tužioci smatraju da je Bonafede, navodno član Koza nostre, dobio 20.000 evra od Mesine Denara da kupi kuću na zapadu Sicilije koja je služila kao jedno od utočišta za šefa mafije.

Mesina Denaro je uhapšen 16. januara na klinici u Palermu dok je primao hemoterapiju, a tom prilikom je koristio Bonafedeovu ličnu kartu na kojoj je bila zamenjena fotografija.

Policija je nakon hapšenja pretražila i tri kuće u kojima se šef mafije skrivao poslednjih meseci i pronašla račune iz luksuznih restorana, nakit i filmske plakate, izmedju ostalog, i iz filmova "Kum" i "Džoker."

Mesina Denaro je u odstustvu osudjen na višestruku doživotnu robiju, a smatra se da je bio jedan od organizatora serije bombaških napada 1992. godine u Italiji.

U jednom od njih stradao je i čuveni italijanski sudija Djovani Falkone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi