SKUPA ODEĆA, VIJAGRA I DON VITO KORLEONE NA ZIDU: Šta je policija pronašla u skrovištima mafijaškog "superbosa" koji se krio 30 godina

Novosti online

21. 01. 2023. u 22:54

U SKLADIŠTU mafijaškog "superbosa" Matea Mesine Denara, koji je uhapšen prošlog ponedeljka posle 30 godina bekstva, pronađen je poster Marlona Branda iz filma "Kum".

СКУПА ОДЕЋА, ВИЈАГРА И ДОН ВИТО КОРЛЕОНЕ НА ЗИДУ: Шта је полиција пронашла у скровиштима мафијашког супербоса који се крио 30 година

Foto: Profimedia/Ilustracija

Policija je saopštila da je na posteru Don Vito Korleone, kog je tumačio čuveni holivudski glumac, piše italijanska agencija ANSA.

Mesina Denaro, poznatiji kao Dijabolik, uhapšen je u klinici u Palermu gde se lečio od raka jetre pod lažnim imenom.

Policija je do sada pronašla tri skrovišta koja je koristio u gradu Kampobelo di Mazara, nedaleko od njegove glavne "baze" u Trapaniju.

U prvom skrovištu su pronašli dokumenta Koza nostre, skupu odeću i vijagru, u drugom nakit i druge dragocenosti, a u poslednjoj, pronađenoj u četvrtak, praktično ništa jer je stan bio potpuno prazan.

Pretraga trećeg skrovišta Mesine Denara/Foto: Profimedia/Ilustracija

Sva tri stana su se nalazila na nekoliko stotina metara jedno od drugog u Kampobelu, gde se veruje da je Mesinu Denara čuvao "srednji nivo" mafije.

Mesina Denaro je nastavio da prima hemioterapiju u zatvoru maksimalne bezbednosti u L'Akvili, glavnom gradu regije Abruco.

Mafijaš nije mogao da prisustvuje ročištu u četvrtak, povodom presude da je bio među naručiocima bombaških napada 1992. godine u kojima su ubijeni tužioci za borbu protiv mafije Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Mogao je da učestvuje u žalbeno-pretresnom ročištu u Kaltaniseti putem video veze. Postupak je odložen za 9. mart.

Foto: Profimedia

"Superbos" je osuđen na doživotni zatvor u odsustvu zbog umešanosti u desetine ubistava, uključujući bombaške napade 1992. u kojima su ubijeni Falkone i Borselino, ubistvo 12- godišnjeg Đuzepea Di Matea, sina mafijaša koji je postao svedok saradnik, i bombaške napade 1993. godine na umetnička i verska mesta u Milanu, Firenci i Rimu u kojima je ubijeno 10 ljudi i povređeno još 40.

Nakon smrti Bernarda "Traktora" Provencana i Tota "Zveri" Rine neki stručnjaci su smatrali da je Mesina Denaro postao šef svih šefova, piše italijanska agencija.

Foto: Profimedia

Mlađi "naraštaji" Koza Nostre su navodno obožavali Mesinu Denara zbog njegove harizme i nemilosrdnosti. On je zapečatio brutalnu reputaciju ubistvom svog rivala iz Trapanija i njegove tri meseca trudne devojke.

Italijanska agencija piše da je Mesina Denaro tokom bekstva uživao u orgijama sa ženama iz Palerma, i da je jednom prilikom rekao da bi mogao da napuni celo groblje svojim žrtvama.

BONUS VIDEO: KRAJ NA VEŠALIMA - Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!