ZBOG NAVODNIH POKUŠAJA DA ZAŠTITI DESNIČARE DEMONSTRANTE: Predsednik Brazila otpustio vrhovnog komandanta vojske

Tanjug

22. 01. 2023. u 11:13

PREDSEDNIK Brazila Luiz Ignasio Lula da Silva otpustio je vrhovnog komandanta vojske Brazila, generala Hulija Cezara de Arudu, javlja Rojters pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

ЗБОГ НАВОДНИХ ПОКУШАЈА ДА ЗАШТИТИ ДЕСНИЧАРЕ ДЕМОНСТРАНТЕ: Председник Бразила отпустио врховног команданта војске

Foto: Tanjug

Njega će na mestu vrhovnog komandanta zameniti general Tomas Migel Ribeiro Paiva, koji je komandovao brazilskom vojskom na jugoistoku zemlje, rekao je izvor Rojtersa.

Vest o otpuštanju Arude, koji je za vrhovnog komandanta postavljen 28. decembra, ranije su u subotu objavili pojedini brazilski mediji, navodi Rojters.

Britanski "Gardijan" piše da je Aruda smenjen zbog navodnih pokušaja da zaštiti desničarske demonstrante koji su 8. januara upali u predsedničku palatu, zgrade Kongresa i Vlade u Braziliji.

Lula je u poslednjih pet dana otpustio najmanje 80 pripadnika vojske da bi tako iskorenio tvrdokorne pristalice Bolsonara iz vojske Brazila, navodi brazilski "O Globo".

BONUS VIDEO: 

ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024