PUTIN OBJASNIO NACIJI: Zašto je pobeda Rusije ─ neizbežna?

Novosti onlajn

18. 01. 2023. u 14:24

RUSKA odbrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PVO koliko i svi ostali proizvođači u svetu, a to, između ostalog, uliva poverenje u pobedu Rusije u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ОБЈАСНИО НАЦИЈИ: Зашто је победа Русије ─ неизбежна?

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV

- Mi, na primer, rakete za PVO koje vi pravite, godišnje proizvodimo preko tri puta više nego u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve u svemu, naša odbrambena industrija godišnje proizvodi otprilike isto raketa za PVO različite namene kao sva vojnoindustrijska preduzeća sveta. Naša proizvodnja može se uporediti sa svetskom - istakao je Putin tokom razgovora sa radnicima „Obuhovske fabrike“, koja je deo koncerna „Almaz-Antej“.

Putin je naveo i niz pojmova koji, prema njegovim rečima, ulivaju poverenje u pobedu.

- Sa stanovišta konačnog rezultata i pobede, koja je neizbežna, postoji nekoliko stvari koje nisu nestale i koje su u osnovi naše pobede. To je jedinstvo i solidarnost ruskog i uopšte multinacionalnog naroda Rusije, to je hrabrost i junaštvo naših boraca u okviru specijalne vojne operacije i na liniji fronta i naravno, rad vojnoindustrijskog kompleksa, preduzeća kao što je vaše i ljudi kao što ste vi, i cele privrede, jer svaka od ovih karika: i industrija, i stanje javnih finansija, i socijalna sfera, povezana sa podrškom porodicama koje zahtevaju posebnu pažnju države, i zdravstvo – sve to stvara osnovu za naš efikasan razvoj i pobedu. Ona je obezbeđena. Nimalo ne sumnjam u to - naglasio je on.

Putin je takođe napomenuo da aktuelne ukrajinske vlasti slave Stepana Banderu, koji je bio Hitlerov saučesnik, a ukrajinska vojska nastavlja praksu pozadinskih jedinica, streljanja civila u Donbasu i susednim teritorijama.

- Stoga, imamo sve osnove da sadašnji režim nazivamo neonacističkim i imamo sve osnove da uz pomoć oružanih snaga pomažemo onim ljudima koji sebe smatraju delom ruske kulture, kojima je maternji jezik ruski, koji ga cene, kao i svoju kulturu i svoju tradiciju. Ne možemo da ih ne zaštitimo - zaključio je Putin.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO: 

SNIMCI IZ KIJEVA: Helikopter pao u blizini vrtića - 18 mrtvih, među njima i deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a