STIŽE NOVA TURA POMOĆI DO KRAJA SEDMICE: SAD prilagođavaju pakete i "ugađaju" Ukrajini

Srna

18. 01. 2023. u 11:03

SAD mogle bi da do vikenda predstave novi paket pomoći Ukrajini u koji bi bila uključena i isporuka oružja, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u američkom Državnom savetu bezbednosti Džon Kirbi.

СТИЖЕ НОВА ТУРА ПОМОЋИ ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ: САД прилагођавају пакете и угађају Украјини

FOTO: AP/Tanjug

- Pretpostavljam da ćete i ponovo čuti da iz SAD stižu dodatni paketi bezbednosne pomoći, oružje i kapaciteti za Ukrajinu - verovatno krajem ove sedmice - rekao je Kirbi za Si-En-En.

On nije otkrio precizne detalje o tipu oružja koje bi moglo da bude isporučeno Ukrajini, na primer da li će SAD poslati borbene tenkove, pišu RIA Novosti.

- Nastavićemo da moduliramo ove pakete tako da budu najprikladniji za ono što je Ukrajini potrebno i ako to ne možemo da obezbedimo, radimo sa drugim saveznicima i partnerima da vidimo da li oni to mogu - dodao je Kirbi.

SAD su 6. januara najavile do sada najveći paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 3,75 milijardi evra. Paket, između ostalog, uključuje borbena vozila "bredli", projektile zemlja-vazduh, artiljerijske haubice i laka vozila otporna na mine.

BONUS VIDEO: RUSI PONOVO VOZE "MOSKVIČ": Novi model legendarnog brenda u prodaji u salonima u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)