AMERIKA DA NASTAVI DIJALOG SA RUSIJOM Kisindžer: "Ima nuklearno oružje, zato verujem u dijalog"

Novosti online

17. 01. 2023. u 21:23

SAD i Evropa treba da nastave dijalog sa Rusijom dok se ne nađe rešenje sukoba u Ukrajini, saopštio je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer tokom govora putem video linka na specijalnoj sednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Davosu.

АМЕРИКА ДА НАСТАВИ ДИЈАЛОГ СА РУСИЈОМ Кисинџер: Има нуклеарно оружје, зато верујем у дијалог

Foto: EPA

- To je zemlja koja se prostire na 11 vremenskih zona, ima nuklearno oružje na svojoj teritoriji. Zato verujem u dijalog sa Rusijom dok traje rat, dok se ne završe borbe, kao i u tekući proces razgovora Evrope, Amerike i ruskih predstavnika o mesečnim uslovima, sankcijama i očuvanju drugih instrumenata pritiska dok se ne postigne sporazum - rekao je on.

Kisindžer je istovremeno izneo mišljenje da Evropa treba da bude otvorena za Rusiju „ako se ispune potrebni uslovi za učešće u evropskim procesima”. On nije precizirao o kojim uslovima se radi.

Ranije je Kisindžer saopštio da bi neutralni status Ukrajine mogao da bude rešenje za konflikt u regionu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!