"NISMO HAKOVANI" Tviter se konačno oglasio: "Podaci 200 miliona korisnika nisu ukradeni iz našeg sistema"

Novosti online

12. 01. 2023. u 14:27

TVITER se konačno oglasio povodom izveštaja da se podaci 200 miliona korisnika ove platforme prodaju na hakerskim forumima. Kompanija je naglasila da nisu pronađeni dokazi da su podaci procurili zbog bezbednosnih propusta u njihovim sistemima.

НИСМО ХАКОВАНИ Твитер се коначно огласио: Подаци 200 милиона корисника нису украдени из нашег система

Foto AP

- Kao odgovor na nedavne medijske izveštaje o prodaji podataka korisnika Tvitera na mreži, sproveli smo temeljnu istragu i nema dokaza da su podaci koji su se nedavno prodavali dobijeni korišćenjem ranjivosti Tviter sistema - saopštila je kompanija.

Imejl adrese 200 miliona korisnika koje su navodno procurile početkom meseca "ne mogu biti povezane sa prethodno prijavljenim incidentom ili bilo kojim podacima koji potiču od eksploatacije Tviter sistema", rekla je kompanija.

- Nijedan od analiziranih skupova podataka nije sadržao lozinke ili informacije koje bi mogle dovesti do kompromitovanja lozinki - navodi se u saopštenju.

Kompanija je dodala da "na osnovu analiziranih informacija" nema dokaza da su podaci koji se prodaju na mreži dobijeni korišćenjem ranjivosti Tviter sistema.

"Podaci su verovatno kolekcija podataka koji su već javno dostupni na mreži iz različitih izvora."

Tviter je rekao i da je trenutno u kontaktu sa agencijama za zaštitu podataka i drugim relevantnim regulatornim telima u više zemalja kako bi pružio dodatne detalje u vezi sa "navodnim incidentima".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna