PORAŽENA UČI MLADE: Hilari Klinton ima novi posao

Novosti online

06. 01. 2023. u 15:59

BIVŠA državna sekretarka i propali predsednički kandidat demokrata Hilari Klinton angažovana je kao profesorka na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, gde će nakon duge karijere u vladi edukovati studente o javnim poslovima i globalnoj politici.

ПОРАЖЕНА УЧИ МЛАДЕ: Хилари Клинтон има нови посао

Foto: EPA

Predsednik univerziteta, Li Si Bolindžer saopštio je da će supruga bivšeg predsednika Bila Klintona biti "profesorka prakse" u Školi za međunarodne i javne poslove i da sa predavanjima kreće od februara.

Njen rad će pokrivati "različite velike inicijative, posebno one koje se fokusiraju na globalnu politiku i na podršku ženskim liderima", rekao je Bolindžer.

- Oduševljena sam što sam se pridružila zajednici - rekla je Hilari Klinton i pozdravila Kolumbiju zbog "posvećenosti obrazovanju sledeće generacije političkih lidera".

Hilari Klinton je bila američka državna sekretarka u periodu 2009-2013. godina u administraciji Baraka Obame. Prethodno je bila senatorka Njujorka i prva dama SAD tokom 1990-ih. Kao de fakto šefica diplomatije, snažno se zalagala za svrgavanje libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine. Nakon njegovog ubistva, Libija je pala u haos i nasilje koje se nastavilo do danas.

Nakon poraza od Donalda Trampa na predsedničkim izborima 2016, Klintonova je bila među najglasnijim zagovornicima diskreditovane teorije zavere "Rusijagejt" na osnovu koje je navodno Moskva pomogla Trampu da pobedi širenjem lažnih vesti.

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest