MOŽE LI UKRAJINA DA ZAUZME KRIM? Kijev loše procenio situaciju

Novosti online

06. 01. 2023. u 15:50

KIJEV je loše procenio situaciju i izazvao podsmeh čitavog sveta sa svojim tvrdnjama da će zauzeti Krim do Božića, napisao je na svom sajtu američki ekonomista Pol Krejg Roberts.

МОЖЕ ЛИ УКРАЈИНА ДА ЗАУЗМЕ КРИМ? Кијев лоше проценио ситуацију

Foto Tanjug/AP

- Neki eksperti predviđaju da će Ukrajina izbaciti Rusiju sa Krima. To je prvobitno trebalo da se obistini do Božića. Sada očekuju to svakog trenutka. Pošto se tamo nalazi crnomorska flota, moj stav je da se to nikada neće dogoditi - napisao je on.

Roberts je naglasio da zapadna antiruska propaganda stvara lažnu sliku onoga što je događa u Ukrajini, do dovodi do loših političkih analiza.

Prošle jeseni, zamenik ministra odbrane Ukrajine Vladimir Gavrilov rekao je za "Skaj njuz" da ukrajinske snage očekuju da se "vrate na Krim" do kraja decembra. Šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog Andrej Jermak takođe je govorio o planovima za zauzimanje tog poluostrva.

Poslanik Dume sa Krima Mihail Šeremet upozorio je Kijev da bi, ukoliko pokušaju da zauzmu to poluostrvo, Rusija morala da im zada "konačni udarac". Predsednik odbora krimskog parlamenta za javnu diplomatiju Juri Gempel rekao je da ukrajinski vojnici na Krim mogu da dođu samo kao ratni zarobljenici.

Lider Krima Sergej Aksjonov nazvao je izjave ukrajinskih zvaničnika "neprijateljskim" i uverio građane da mnogo truda ulaže u bezbednost tog regiona.

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova