NEVEROVATAN SLUČAJ U NEMAČKOJ: Policajci ga 15 minuta jurili po auto-putu, on spavao za volanom - evo kako mu je to uspelo

Novosti online

03. 01. 2023. u 11:07

SAOBRAĆAJCI u Bavarskoj nedavno su imali problema sa "teslom" nakon što su pokušali da ga zaustave u okviru rutinske provere, ali je došlo do potere pošto se vozilo nije zaustavilo nakon signaliziranja.

НЕВЕРОВАТАН СЛУЧАЈ У НЕМАЧКОЈ: Полицајци га 15 минута јурили по ауто-путу, он спавао за воланом - ево како му је то успело

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nemački vozač je navodno odlučio da dremne za volanom dok je putovao auto-putem. Policija kaže da je vozač uključio funkciju "autopilot" na svom "tesli", zavalio se u sedište i zaspao dok je krstario A70 u blizini bavarskog grada Bamberga, piše Skaj njuz.

Saobraćajci kažu da su pokušali da zaustave vozilo radi provere, ali nije stalo dobrih 15 minuta. U saopštenju bavarske policije navodi se:

- Očigledno je da je vozilo držalo istu udaljenost od patrolnog automobila od raskrsnice Viret-Trunštad do raskrsnice Bamberg-Hafen brzinom od 110 kilometara na sat. Pronašli smo vozača zavaljenog u sedištu, zatvorenih očiju i maknutih ruku sa volana.

- Zato sumnjamo da je prepustio komande autopilotu i zaspao.

Posle oko 15 minuta, muškarac se konačno probudio i sledio uputstva policije. Policija kaže da je pronašla i teg za volan – uređaj koji se koristi za simulaciju težine ruku na volanu. Bio je sakriven u prostoru za noge pozadi.

Policija je saopštila da je pokrenula istragu o krivičnom delu ugrožavanja saobraćaja na putevima. Čovek je bio primoran da preda vozačku dozvolu dok se ne pojavi na sudu.

Vozači putničkih automobila u Nemačkoj ne mogu legalno da koriste funkcije potpuno autonomne vožnje i moraju da imaju kontrolu nad svojim vozilima u svakom trenutku.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJVIŠIH ZGRADA NA PLANETI - Daleko iznad oblaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave