BARAŽ IZRAELSKIH RAKETA POGODIO AERODROM U DAMASKU: Detalji napada na Siriju, među žrtvama Asadovi borci

Novosti online

02. 01. 2023. u 15:13

MEĐUNARODNI aerodrom u Damasku ponovo je otvoren danas nakon zatvaranja zbog izraelskih vazdušnih napada u kojima su poginule četiri osobe, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji.

БАРАЖ ИЗРАЕЛСКИХ РАКЕТА ПОГОДИО АЕРОДРОМ У ДАМАСКУ: Детаљи напада на Сирију, међу жртвама Асадови борци

Foto: EPA/Depositphotos

Ovo je drugi put za manje od sedam meseci da aerodrom u Damasku, na kom su često stacionirani instruktori i borci iz Irana i libanskog Hezbolaha, nije u funkciji zbog izraelskih udara.

- Četiri borca, od kojih su dva sirijska vojnika, poginula su u izraelskom bombardovanju - rekao je Rami Abdel Rahman, direktor SOHR-a.

Rahman nije mogao da navede nacionalnost ostalih žrtava. Zvanična sirijska novinska agencija Sana, pozivajući se na vojni izvor, potvrdila je da su dva sirijska vojnika ubijena u napadu u ponedeljak u ranim jutarnjim satima.

- Izraelski neprijatelj je izveo vazdušnu agresiju baražom projektila na međunarodni aerodrom u Damasku i okolini i izazvao smrt dva vojnika, ranjavanje još dvojice i materijalnu štetu - piše agencija.

U saopštenju nekoliko sati nakon udara, sirijsko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je aerodrom ponovo u funkciji i da će letovi biti nastavljeni od 9 sati ujutru po lokalnom vremenu.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!