NOVE MOGUĆNOSTI ZA JAČANJE STABILNOSTI U SVETU: Putin o predsedavanju Indije Grupom G20

Tanjug

30. 12. 2022. u 16:11

RUSKI predsednik Vladimir Putin izrazio je uverenje da će predsedavanje Indije Grupom G20 otvoriti nove mogucćnosti za jačanje stabilnosti u Aziji i svetu.

НОВЕ МОГУЋНОСТИ ЗА ЈАЧАЊЕ СТАБИЛНОСТИ У СВЕТУ: Путин о председавању Индије Групом Г20

Foto: Tanjug

U novogodišnjoj poruci predsedniku Indije Drupadiju Murmuu i premijeru Narendri Modiju, objavljenoj na veb stranici Kremlja, Putin je istakao da će predstojeće predsedavanje Indije Šangajskom organizacijom za saradnju i Grupom 20 otvoriti nove mogućnosti za jačanje saradnje između Rusije i Indije za dobrobit dva naroda u cilju jačanja stabilnosti i bezbednosti u Aziji i svetu.

Putin je u poruci podsetio da se ove godine obeležava 75. godišnjica diplomatskih odnosa Moskve i Nju Delhija.

- Oslanjajući se na dobre tradicije prijateljstva i međusobnog poštovanja, dve zemlje neguju privilegovano strateško partnerstvo dok sprovode velike zajedničke projekte u trgovini, energetici, odbrani i drugim oblastima i koordiniraju napore na rešavanju hitnih pitanja u regionu i svetu - naglasio je Putin, preneo je TASS.

BONUS VIDEO: PRE 100 GODINA NASTAO JE SOVJETSKI SAVEZ: Burna istorija nekadašnje supersile

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja