PRETI HAOS NA BRITANSKIM AERODROMIMA: Graničari najavili štrajk - očekuje se kolaps

Novosti onlajn

23. 12. 2022. u 15:19

OKO 1.000 graničara u Velikoj Britaniji, od kojih mnogi rade kao pripadnici pasoške kontrole na britanskim aerodromima, štrajkovaće od 23. do 26. decembra i od 28. do 31. decembra, što bi moglo da dovede do gužvi i kolapsa na aerodromima u toj zemlji.

ПРЕТИ ХАОС НА БРИТАНСКИМ АЕРОДРОМИМА: Граничари најавили штрајк - очекује се колапс

Foto: Piksabej

Oni će obustaviti rad na aerodromima Hitrou, Getvik, Mančester, Birmingem, Kardif i Glazgov, kao i u luci Njuhejven u znak protesta zbog malih plata i rasta troškova života.

Hitrou, najprometniji aerodrom u Velikoj Britaniji, saopštio je da putnici na odlaznim letovima verovatno neće osetiti kašnjenje, dok će putnici koji dolaze moći da koriste e-kapije za pasoše kao i do sada.

Napominje se da ove usluge ne mogu da koriste svi putnici, uključujući decu mlađu od 12 godina.

Na Hitrou bi u danas trebalo da sleti 579 letova.

Kompanija za prikupljanje podataka u vazduhoplovstvu Cirium navodi da je planirano da 1.290 aviona sleti na pogođene aerodrome tokom današnjeg dana, u kojim će biti oko 250.000 putnika.

U periodu dok budu trajali štrajkovi sleteće 8.910 aviona, kapaciteta od skoro 1,8 miliona putnika, saopštio je Cirium.

Očekuje se da će ovo biti najprometniji Božić na britanskim aerodromima od 2019. godine, prvi bez ikakvih ograničenja zbog virusa korona, prenosi Bi-Bi-Si.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)