RADI GLATKO, PRECIZNO I POUZDANO: Rusija višestruko uvećala proizvodnju sistema "Iskander"

Novosti online

19. 12. 2022. u 15:57 >> 15:57

DRŽAVNA korporacija "Rosteh" višestruko je povećala proizvodnju lansera i municije za operativno-taktički raketni sistem "Iskander", saopštio je u intervjuu televiziji "Rusija 24" Vladimir Artjakov, prvi zamenik generalnog direktora ruske korporacije.

РАДИ ГЛАТКО, ПРЕЦИЗНО И ПОУЗДАНО: Русија вишеструко увећала производњу система Искандер

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

- Visoko precizni sistemi su danas veoma efikasni u uništavanju infrastrukture na drugoj teritoriji – to je naš čuveni "Iskander". On je prilično efikasan i radi veoma glatko i veoma precizno, pouzdano. Ovde moram istaći da se "proizvodnja" lansera i municije višestruko uvećala - rekao je on.

Nove mere pomoći vojnicima

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas naredbu kojom se propisuju dodatne mere pomoći vojnicima koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije.

Putin je danas predložio da se ovim vojnicima, kao i porodicama poginulih besplatno obezbede posedi koji pripadaju državi, odnosno lokalnim opštinama, a koji se nalaze na Krimu, u gradu Sevastopolju ili u Moskovskoj oblasti. 

Putinova naredba odnosi se ne samo na one koji su ratni veterani ili koji su se toliko istakli tokom aktuelnog sukoba da su bili nagrađeni posebnim odlikovanjima, već i na porodice onih koji su poginuli tokom specijalne vojne operacije.

Naredba stupa na snagu danas, navodi se u zvaničnom dokumentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)