MASK POGAZIO REČ: Zbog jednog studenta je ludeo, hteo da ga "potkupi" - sada je preuzeo radikalne mere zbog sopstene bezbednosti

Novosti online

14. 12. 2022. u 19:06

TVITER je suspendovao nalog studenta koji je pratio lokaciju privatnog aviona Ilona Maska.

МАСК ПОГАЗИО РЕЧ: Због једног студента је лудео, хтео да га поткупи - сада је преузео радикалне мере због сопстене безбедности

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nalog, nazvan ElonJet, vodio je 20-godišnji Džek Svini, koji je koristio javno dostupne informacije o praćenju letova da bi napravio Tviter nalog koji je obaveštavao svaki put kada je Maskova privatna letelica Galfstrim poletela ili sletela na aerodrom.

Suspenzija dolazi uprkos Maskovoj najavi prošlog meseca. 

- Moja posvećenost slobodi govora proteže se čak i do toga da ne zabranim nalog koji prati moje letove, iako je to direktan rizik po ličnu bezbednost - napisao je Mask tada na svom Tviter nalogu. 

Još uvek nije jasno šta je tačno dovelo do suspendovanja naloga, ali je Svini potvrdio da je nalog suspendovan. Svinijev Fejsbuk nalog je i dalje aktivan. 

On je podelio poruku koju je dobio od Tvitera u kojoj je pisalo:

- Nakon pažljivog pregleda, utvrdili smo da vaš nalog krši Tviter politiku. Vaš nalog je trajno suspendovan.

Poslednji post na nalogu pokazao je da je Maskov avion poleteo iz Ouklanda u Kaliforniji u ponedeljak i sleteo u Los Anđeles 48 minuta kasnije, prenosi Si-En-En. 

Nalog je okupio više od 500 hiljada pratilaca na Tviteru, i bio je velika smetnja za Maska. Pre nego što je Mask kupio Tviter, izvršni direktor Tesle ponudio je Sviniju 5.000 dolara da spreči "ludake" da prate njegove letove. 

Svini je uzvratio tražeći 50.000 dolara, rekavši da bi mogao da iskoristi novac za koledž i možda Teslin Model 3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja