"KREDIBILITET EVROPE JE U PITANJU" Oko 1,5 miliona evra zaplenjeno u istrazi o korupciji u Evropskom parlamentu - skandal trese EU

tanjug

13. 12. 2022. u 17:40

BELGIJSKI tužioci su zaplenili oko 1,5 miliona evra tokom istrage povodom optužbi da su neki od članova Evropskog parlamenta primali mito od Katara, izjavio je izvor blizak istrazi, navodi Rojters.

КРЕДИБИЛИТЕТ ЕВРОПЕ ЈЕ У ПИТАЊУ Око 1,5 милиона евра заплењено у истрази о корупцији у Европском парламенту - скандал тресе ЕУ

Foto AP

Imovina porodice jedne od potpredsednika EP Eve Kaili, koja je danas smenjena, u Grčkoj je zamrznuta.

Belgijska policija je uhapsila šest osoba i pretresla 19 privatnih rezidencija, gde su našli ukupno 600.000 evra u kućama, "nekoliko stotina hiljada evra" u koferu pronađenom u jednom belgijskom hotelu i 150.000 evra u stanu Eve Kaili, prenosi portal Politiko.

Nakon što je tokom vikenda blokirala pristup IT opremi, policija je saopštila je da je preuzela podatke potrebne za nastavak istrage, kao i da je takođe uhapšen i partner Eve Kaili, Frančesko Đorđi koji je bivši pomoćnik bivšeg poslanika Evropskog parlamenta Pjera Antonija Pancerija.

- Evropska demokratija je na udaru - rekla je predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola na plenarnoj sednici EP i obećala da će pokrenuti internu istragu, prenosi Politiko.

- Kredibilitet Evrope je u pitanju - izjavila je nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok.

Belgijsko pravosuđe izvršilo je do sada više pretresa u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)