EVA KAILI ODBACUJE OPTUŽBE: Tvrdi da nema nikakve veze sa korupcijom

Tanjug

13. 12. 2022. u 09:49

JEDNA od potpredsednica Evropskog parlamenta, Grkinja Eva Kaili, koja je osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u EP, negirala je da je primila novac od Katara, saopštio je danas jedan od njenih advokata u Grčkoj.

ЕВА КАИЛИ ОДБАЦУЈЕ ОПТУЖБЕ: Тврди да нема никакве везе са корупцијом

Foto: Printskrin/Jutjub/eueonews

- Ona se izjašnjava da je nevina, to mogu da vam kažem - rekao je za "Opn TV" (Open TV) Mihalis Dimitrakopulos, advokat koji zastupa Kaili u Grčkoj, preneo je Rojters.

Kako je rekao advokat, Kaili nema nikakve veze sa finansiranjem iz Katara i to je njen stav.

Naveo je da Kaili "nije preduzela nikakvu komercijalnu aktivnost u svom životu". Kaili je bila među četiri osobe koje su tokom vikenda uhapšene i protiv kojih je podignuta optužnica u Belgiji, zbog navoda da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evropskog parlamenta u korist Katara.

Grčka je juče zamrznula imovinu Kaili, a EP ju je suspendovao sa dužnosti.

Belgijsko pravosuđe izvršilo je više pretresa u petak u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.

Federalno tužilaštvo je saopštilo da je izvršeno 16 pretresa u nekoliko briselskih opština i da su pretresi obavljeni "u okviru široke istrage za navodna dela kriminalnog organizovanja, korupcije i pranja novca".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije