BEZ podrške Vašingtona, evropske zemlje bi se suočile sa ozbiljnim odbrambenim problemima, rekla je finska premijerka Sana Marin na konferenciji za novinare u Institutu Lui u Australiji.

Walter Pravicek

02.12.2022. 20:56

Pa kako Finka Sana Marin izjavljuje,mora biti tačno.EU nije dovoljna za borbu sa Rusijom,niti sa Englezima.Ostali dio NATO:Amerika i Kanada imaju u glavama strah od napada na njihove dvije državi,zato hoče uvek"dejstvovati"daleko u Aziji,Afriki ili sada u Europi.Sve u svemu naduvavanje pred granicama Belorusije,Rusije i Ukrajine.A pošto i Norveška graniči sa Rusijom-nikako ne Švedska-ostaje pitanje:zašto se Norvežani ne uspaniče kao Finci i Šveđani?

Hm

02.12.2022. 21:35

Marin, Berbok, Solc, Zelenski i ostala "plejada" skoro izbranih drzavnika je izuzetno okrenuta Americi. Zaista lici na "platni spisak", ali to je zapravno najefikasniji nacin da se druge nacije gurnu da ginu za Americke interese (sami su potrvdili da tome teze). Napunis dzepove politicarima, a oni onda svoje posalju na kl***. Hoce li se neko u EU konacno osvestiti i progledati? Markron pomalo shvata sta znaci novi paket finsijske pomoci Americkoj industriji, i da su to zapravo protekcionisticke mere, ali ako ostane sam bice lak plen Amera... a ostali...