LAVROV: Zapad je osakatio Savet Evrope ne ostavljajući mu nikakve šanse za oporavak

Novosti online

01. 12. 2022. u 10:12

MINISTAR spoljnih poslova Lavrov rekao je da je Zapad osakatio Savet Evrope bez šanse za oporavak.

ЛАВРОВ: Запад је осакатио Савет Европе не остављајући му никакве шансе за опоравак

Foto: EPA

 - Zapad je osakatio Savet Evrope ne ostavljajući mu nikakve šanse za oporavak - izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare o evropskoj bezbednosti.

Rusija je 15. marta zvanično objavila povlačenje iz Saveta Evrope i Evropske konvencije o ljudskim pravima, navodeći da će se pridržavati odluka EKLjP ukoliko budu u skladu sa odredbama ruskog Ustava. 

Kasnije tog dana, PSSE je jednoglasno usvojila rezoluciju u kojoj je statutarnom telu – Komitetu ministara Saveta Evrope – istakla da Moskva ne može da bude članica Saveta Evrope. 

Sutradan je Komitet ministara zvanično prekinuo članstvo Ruske Federacije u organizaciji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu