KIM DŽONG UN OTKRIO U PISMU NAUČNICIMA: Ovo je glavni cilj razvoja nuklearnog oružja Severne Koreje

Novosti onlajn

27. 11. 2022. u 21:06

GLAVNI cilj nuklearnog programa Severne Koreje je stvoriti najmoćniji nuklearni mehanizam odvraćanja na svetu, objavio je Kim Džong Un.

КИМ ЏОНГ УН ОТКРИО У ПИСМУ НАУЧНИЦИМА: Ово је главни циљ развоја нуклеарног оружја Северне Кореје

Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

- Naš veliki neprekidni cilj izgradnje nuklearne sile za pouzdanu zaštitu dostojanstva i suvereniteta države i naroda je najveći i najvažniji revolucionarni cilj, a njegov krajnji cilj je posedovanje najmoćnije svetske strateške sile, apsolutne sile bez presedana u ovom veku - naveo je Kim u pismu zvaničnicima i naučnicima koji rade u odbrambenom istraživačkom sektoru.

Ukazujući na uspeh naučnika u stvaranju interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17, koju je nazvao „najjačim strateškim oružjem na svetu“, i dramatičan „iskorak u razvoju tehnologije postavljanja nuklearnih bojevih glava na balističke rakete“, Kim je rekao da je Pjongjang „celom svetu čvrstu odlučnost, sposobnost, veliki potencijal i samouverenu, uvek pobedničku budućnost naše države koja napreduje ka cilju izgradnje najjače armije na svetu”.

Kim Džong Un se, u ime partije i vlade, zahvalio zvaničnicima, naučnicima i oficirima koji su radili na razvoju „najmoćnijeg strateškog oružja našeg tipa“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku