"GUTERES JE MARIONETA AMERIKE": Severna Koreja odgovorila na kritike generalnog sekretara UN

Tanjug

21. 11. 2022. u 12:16

MINISTARKA spoljnih poslova Severne Koreje Čoe Son-Hui nazvala je generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa "marionetom Sjedinjenih Država".

ГУТЕРЕС ЈЕ МАРИОНЕТА АМЕРИКЕ: Северна Кореја одговорила на критике генералног секретара УН

Foto: EPA

Guteres je oštro osudio poslednje lansiranje interkontinentalne balističke rakete Severne Koreje u petak i ponovio poziv Pjongjangu da "odmah odustane od preduzimanja bilo kakvih daljih provokativnih akcija", preneo je AP.

Njegova osuda usledila je nakon što su SAD i druge države izdale slične kritike za lansiranje rakete, koja je pokazala potencijal za napad bilo gde u kontinentalnom delu SAD.

- Često generalnog sekretara UN smatram članom američke Bele kuće ili njenog Stejt departmenta - rekla je severnokorejska ministarka u izjavi koju su preneli državni mediji.

Ona je izrazila snažno žaljenje zbog, kako je rekla, činjenice da je generalni sekretar UN zauzeo veoma žalosni stav, nesvestan svrhe i principa Povelje Ujedinjenih nacija i njene ispravne misije, koja je da zadrži nepristrasnost, objektivnost i pravičnost u svim pitanjima.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sastanak posvećen Severnoj Koreji, nakon što je Pjongjang testirao u petak interkontinentalnu balističku raketu.

Državna agencija KCNA je izvestila da je severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao testiranje nove interkontinentalne balističke rakete, tokom kojeg je pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)