BOMBA JE BILA ISPOD ŽARDINJERE NA KOJOJ SAM SEDELA: Ispovest Nišlijke koja je preživela bombaški napad u Istanbulu

Tanjug

21. 11. 2022. u 11:47

DRAGANA Ristić iz Niša, koja je ranjena u nedavnom bombaškom napadu u Istanbulu, ispričala je koliko joj je to iskustvo bilo traumatično, jer se ispostavilo da je ispod žardinjere na kojoj je sedela bila postavljena bomba, čega je tek kasnije postala svesna.

БОМБА ЈЕ БИЛА ИСПОД ЖАРДИЊЕРЕ НА КОЈОЈ САМ СЕДЕЛА: Исповест Нишлијке која је преживела бомбашки напад у Истанбулу

Foto: Printskrin/Tviter/LWNC

Ona je za TV K1 kazala da je pre dva dana stigla u Niš, posle šest dana provedenih u bolnici u Instanbulu, i hirurškog zahvata koji je usledio posle povrede u terorističkom napadu.

- Bila sam sa prijateljicama u kupovini, i pošto sam završila, izašla sam ispred i sela na žardinjeru da ih sačekam. Odjednom sam čula detonaciju i osetila vrelinu, pa sam utrčala u radnju - priča Ristićeva.

Dodaje da nije bila svesna šta se događa i da je sve izgledalo kao u potpunom bunilu.

- Shvatila sam da mi gori kosa i skinula sam garderobu sa sebe, da se i ona ne bi zapalila. Tak tada su prijateljice i zaposleni u radnji videli da mi je rame povređeno i pritračali su da zatvore ranu rukama i nekom garderobom. Niko nije bio svestan šta se zapravo dešava. Tak kasnije sam shvatila da je ispod žardinjere na kojoj sam sedela bila postavljena bomba - kaže povređena žena.

Foto: Shutterstock

Dodaje da je sve bilo veoma traumatično, ali i da je hitna pomoć stigla brzo i da je ona prebačena u bolnicu gde je zbrinuta sa najvećom pažnjom i gde je operisana.

- Nisam znala dok nisam smeštena u bolnicu šta se desilo i tada sam shvatila da sam preživela teroristički napad. Bila sam u bolnici od nedelje do subote, šest dana i imala sam negu na koju nemam nijednu zamerku - rekla je Ristićeva.

Ona se zahvalila srpskom generalnom konzulu u Istanbulu Ivani Pejović, za koju je rekla da joj je bila od velike pomoći, kao i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću za brigu i podršku koju je imala u tim teškim momentima.

- Ivana Pejović je ispala čovek i profesionalac, a naše Ministarstvo spoljnih poslova mi je pružilo podršku i osetila sam se sigurno, što mi je u tom trenutku bilo potrebno - rekla je Ristićeva.

Ona se zahvalila i osoblju hotela u kome je boravila u Istanbulu i doktoru koji ju je operisao.

- Imala sam sreću da oko mene budu divni ljudi i profesionalci - zaključila je Ristićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!