(ISPRAVKA) Lažna vest o "novom terorističkom napadu": U Istanbulu su goreli automobili

Novosti Onlajn

15. 11. 2022. u 22:19

MNOGI portali u regionu, a među njima i naš, preneli su netačnu informaciju "da je u Istanbulu počinjen novi teroristički napad i da je došlo do eksplozije auto-bombe dva dana nakon eksplozije na šetalištu Istiklal".

(ИСПРАВКА) Лажна вест о новом терористичком нападу: У Истанбулу су горели аутомобили

Foto: Printskrin/Tviter/LWNC

Zapravo se desio požar na automobilu koji se proširio na druga vozila, na šta nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi. U istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest osoba, a destine ih je povređeno u eksploziji 13.11.2022. godine. Prema medijskim izveštajima, 46 osoba uhapšeno je zbog sumnji da su učestvovale u organizaciji napada, kog su turski zvaničnici okarakterisali terorističkim.

Dva dana nakon ove eksplozije na našem portalu objavili smo članak pod naslovom "NOVI TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: Grad u haosu (VIDEO)" Međutim, Turska radio-televizija TRT je na svojoj digitalnoj platformi TRT Balkan objavila članak u kome se navodi da su mediji iz regiona plasirali lažnu vest o novom terorističkom napadu u Istanbulu.

Kako se navodi u ovom članku, u Istanbulu je u noći 15.11.2022. došlo do požara na automobilu tokom vožnje, a požar je ubrzo zahvatio još nekoliko automobila. U tekstu o "novom napadu" preuzeli smo i tvit profila @LWNChannel, objavljen 15.11.2022, koji je registrovan u novembru ove godine i imao je nešto više od 30 pratilaca kad je vest objavljena. Takođe, u tvitu se nije navodio ni izvor informacije o "novom napadu". Izvinjavamo se čitaocima na prenošenju neproverenih informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!