"TOKOM NAPADA UZVIKIVAO ALAHU AKBAR": Ubica policajca iz Brisela bio ekstremista

Novosti online

11. 11. 2022. u 22:33

PORTPAROL Erik Van Dujs rekao je da je osumnjičeni napao dvojicu policajaca dok su čekali na crvenom svetlu u patrolnom vozilu u blizini prometne železničke stanice

ТОКОМ НАПАДА УЗВИКИВАО АЛАХУ АКБАР: Убица полицајца из Брисела био екстремиста

Foto: EPA

Tužioci u Belgiji saopštili su da je muškarac koji je u četvrtak ubio policajca u Briselu bio na listi potencijalno nasilnih ekstremista.

Osumnjičeni je uzvikivao "Alahu Akbar" ili "Bog je najveći" dok je napadao nožem, a to je potvrdio i drugi policajc koji je takođe izboden, ali je uspeo da preživi.

Belgijske vlasti su saopštile da je osumnjičeni ranije ušao u policijsku stanicu tražeći psihološku pomoć, a takođe je rekao da želi da puca u policajca, ali je pušten na slobodu.

Na konferenciji za novinare u Briselu u petak, zvaničnici su rekli da je belgijski državljanin Jasin M. bio u zatvoru između 2013. i 2019. godine zbog neterorističkih prestupa i da je na listi za nadzor nasilnih ekstremista, piše BBC.

Ranije tog dana, osumnjičeni, koji je bio u ranim 30-im, posetio je policijsku stanicu u oblasti Šarbek u severnom Briselu, dajući nekoherentne primedbe i govoreći o svojoj mržnji prema policiji.

Portparol Erik Van Dujs rekao je da je osumnjičeni napao dvojicu policajaca dok su čekali na crvenom svetlu u patrolnom vozilu u blizini prometne železničke stanice.

Čovek je nožem ubo vozača u vrat i on je preminuo na licu mesta. Zatim je nožem ubio drugog policajca u ruku.

On je prebačen u bolnicu, hitno je operisan i trenutno se oporavlja.

(BBC)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!