UKRAJINSKI BRIGADNI GENERAL: Da li će VSU uspeti da savladaju „Vagnerovu liniju“

P. Z. S./unian.net

10. 11. 2022. u 17:53

UKRAJINSKI vojnici razmišljaju o tome kako da savladaju protivničku liniju odbrane, rekao je zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba general Aleksij Gromov.

УКРАЈИНСКИ БРИГАДНИ ГЕНЕРАЛ: Да ли ће ВСУ успети да савладају „Вагнерову линију“

Foto Tanjug/AP



Oružane snage Ukrajine poseduju sredstva neophodna za savladavanje odbrambenih utvrđenja na istoku naše zemlje, koja se nazivaju „Vagnerova linija“.

Naša vojska razmišlja o tome kako da prevaziđe ovu odbrambenu liniju, rekao je na brifingu brigadni general, zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Aleksij Gromov, prenosi Ukrainska pravda.

Brigadni general je dodao da može samouvereno da kaže: „...približićemo se – prevazići ćemo („Vagnerovu liniju“ – prim. aut.)“.

„Inženjerske barijere imaju za cilj da ili zaustave ili ometaju napredovanje neprijateljskih trupa. To mogu biti i eksplozivne i neeksplozivne barijere. Ali istorija ratova ima dosta primera kada je protivmera pravljena za svako oružje. Dakle, shodno tome, imamo, uključujući i zahvaljujući međunarodnim partnerima, sredstva za prevazilaženje minsko-eksplozivnih prepreka...“, rekao je Gromov.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU