HITNE RESTRIKCIJE U UKRAJINI: Duža isključenja bez roka trajnja, u Kijevu fali 30 odsto kapaciteta

P. Z. S./unian.net

28. 10. 2022. u 22:27

UKRAJINCI treba da se pripreme za hitne nestanke struje na neodređeno vreme.

ХИТНЕ РЕСТРИКЦИЈЕ У УКРАЈИНИ: Дужа искључења без рока трајња, у Кијеву фали 30 одсто капацитета

Foto: Profimedia

Ukrenergo uvodi hitna ograničenja potrošnje električne energije. Stari rasporedi restrikcija su zastareli, novi će se pojaviti početkom sledeće nedelje.

Ovo je objavljeno na Fejsbuk stranici DTEK-a „Kijevske električne mreže“.

-Prijatelji, energetski sistem zemlje je oštećen. Kao rezultat toga, u Kijevu je nastao nedostatak kapaciteta od 30% potrošnje.

DTEK je naveo i reči šefa kijevske OVA Aleksija Kulebe, koji je upozorio na potrebu pripreme za hitne nestanke struje na neodređeno vreme.

-Sada nisu relevantni rasporedi hitnih isključenja, koji su sačinjeni dan ranije. Nažalost, narednih dana će se primenjivati strožija i duža isključenja. Kompanija radi na pripremi novih, pogodnijih rasporeda koji će uzeti u obzir računaju trenutno stanje elektroenergetskog sistema. Biće objavljeni početkom narednih nedelja. O tome ćemo vas dodatno obavestiti, dodaju u DTEK-u.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!