ŠOJGU U RAZGOVORU SA PUTINOM OBJAVIO: Na front poslato 82.000 voinika, završena delimična mobilizacija u Rusiji

Novosti online

28. 10. 2022. u 16:47 >> 17:15

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene.

ШОЈГУ У РАЗГОВОРУ СА ПУТИНОМ ОБЈАВИО: На фронт послато 82.000 воиника, завршена делимична мобилизација у Русији

Foto: Profimedia

-Zadatak koji podrazumeva mobilizaciju 300.000 građana je izvršen, nastavak mobilizacije nije predviđen, rekao je Šojgu i naglasio da se pripremi mobilisanih građana pre njihovog slanja u zonu specijalne operacije pridaje velika pažnja.

Ministar odbrane preneo je ruskom lideru da je u zonu specijalne operacije do sada poslato 82.000 mobilisanih vojnika.

Takođe je rekao i da će svi koji učestvuju u borbenim operacijama u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini dobiti status veterana.

Istovremeno, ruski predsednik je zahvalio svima koji su organizovali mobilizaciju i poručio da je sada glavni zadatak da svi oni koji su mobilisani prođu svu neophodnu obuku i da dobiju kompletnu opremu.

-Sada je najvažnije da se oni pripreme i da dobiju svu neophodnu opremu kako bi se osećali sigurno ukoliko bude potrebe da učestvuju u neposrednim borbama, istakao je Putin i dodao da se na front mogu slati isključivo dobro pripremljeni borci.

Regrutacione kancelarije će nastaviti da regrutuju dobrovoljce, a do sada je 13.000 ljudi je dobrovoljno otišlo u ratnu zonu.

sputnikportal.rs

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)