"TO JE JEDNOSTAVNO BEZOBRAZLUK": Putin govorio o Majdanu i širenju NATO pakta

Novosti online

27. 10. 2022. u 17:40

SITUACIJA između Rusije i Ukrajine donekle se može smatrati građanskim ratom, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ТО ЈЕ ЈЕДНОСТАВНО БЕЗОБРАЗЛУК: Путин говорио о Мајдану и ширењу НАТО пакта

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Putin je nazvao istorijskom činjenicom to što su Rusi i Ukrajinci jedan narod. Na pitanje da li se može nazvati građanskim ratom to što se dešava između Rusije i Ukrajine, on je odgovorio: "Donekle, da".

Kako je rekao, nije Rusija dovela do današnje situacije i događaja u Ukrajini, nego Zapad.

- Nismo mi, nego je upravo Zapad doveo do današnje situacije, do toga što se dešava u Ukrajini. Jesmo li mi izvršili tamo državni udar koji je doveo do niza tragičnih događaja, uključujući našu specijalnu vojnu operaciju - upitao je Putin, obraćajući se na diskusionom forumu "Valdaj".

On je dodao da je širenje NATO-a bilo neprihvatljivo za Rusiju: „svi naši pokušaji da im predočimo tu misao su ignorisani, jednostavno su nas oterali dovraga“.

Putin je nazvao bezobrazlukom otvoreno priznanje Zapada da su finansirali puč u Ukrajini 2014. godine.

- Težnju zemalja demokratiji u međunarodnim poslovima Zapad naziva podrivanjem liberalnog poretka zasnovanog na pravilima, pokreće trgovinske ekonomske ratove, sankcije, bojkote, obojene revolucije, sprema i realizuje razne vrste državnih udara. Jedan od njih je doveo do tragičnih posledica u Ukrajini 2014. godine. Oni su to podržali. Rekli su koliko su novca potrošili na taj državni udar. To je jednostavno bezobrazluk - rekao je Putin.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)