MELONIJEVA NE GUBI NI MINUT: Nova italijanska premijerka zatrpana čestitkama, samo DŽozef Bajden "zbunjen"

Milica Ostojić Specijalno za "Novosti": Rim

24. 10. 2022. u 06:45

ŠTA je otadžbina za jednog mladog čoveka? Saznanje da je zemlja na kojoj danas živimo zbir žrtve naroda koji je pre nas žrtvovao sve što je imao, upravo zato da mi možemo da živimo na zemlji koju zovemo otadžbina...

МЕЛОНИЈЕВА НЕ ГУБИ НИ МИНУТ: Нова италијанска премијерка затрпана честиткама, само Џозеф Бајден збуњен

Foto AP

Kada mislim "otadžbina" izražavam samu sebe, zagnjurim se u korene, to je glas srca, tajna linija koja se od mene grana na druge i prenosi na druge, da zagrlim svakoga sve od antičke prošlosti, kada mislim otadžbina gotovo da prikrivam u sebi jedno blago - ovako je o naciji i otadžbini govorila Đorđa Meloni na dan kada je postala prva žena na premijerskom mestu u Italiji.

Od nove premijerke Italija očekuje da započne novo poglavlje italijanske istorije što im je ona na inaguraciji i obećala:

- Kunem se da ću biti verna Republici i poštovati odano Ustav, zakone države i izvršavati svoje dužnosti isključivo u skladu sa interesima nacije - kazala je polažući zakletvu pred predsednikom Matarelom.

Premijerka koja je veliki atlantista i evropejac primila je brojne čestitke od lidera sa mnogih strana sveta, Ursula fon der Lajen, Žan Mišel, Marin le Pen...

Viktor Orban joj je poslao čestitku sa zajedničkom fotografijom i porukom da je to "veliki dan za evropsku desnicu", dok joj je Džo Bajden poručio: "Ne vidim dan kada ću nastaviti da sarađujem sa Italijom".

Melonijeva je zahvalila svima na čestitkama, komentarišući slavlje rečima:

- Ustoličenje donosi i ogromnu odgovornost, moramo dati momentalne odgovore Italijanima. Nemamo minut za gubljenje.

Vladimir Vladimirovič zabranjen

OPOZICIJA u Italiji najavljuje da "neće imati bilo kakvog popusta vladinoj većini".

- Nećemo tolerisati dvosmislenosti o Rusiji - poručuju pre svega Berluskoniju i Mateu Salviniju, koji su navodno prijatelji sa Putinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!