PUTIN ODGOVORIO NA PITANJE - HOĆE LI POSTOJATI UKRAJINA: "Direktan sukob sa NATO-om bi bio globalna katastrofa"

Novosti online

14. 10. 2022. u 15:29

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je u Astani na tri samita - Samitu o saradnji i izgradnji poverenja u Aziji, skupu lidera ZND i samitu "Rusija - Centralna Azija", a imao je i niz bilateralnih susreta. Na kraju posete obratio se medijima i odgovarao na najvažnija pitanja.

ПУТИН ОДГОВОРИО НА ПИТАЊЕ - ХОЋЕ ЛИ ПОСТОЈАТИ УКРАЈИНА: Директан сукоб са НАТО-ом би био глобална катастрофа

Foto: printskrin

- Direktan sukob snaga NATO-a i ruske vojske je veoma opasan korak, on će dovesti do globalne katastrofe, nadam se da će biti pameti da se tako nešto ne preduzima - rekao je predsednik Rusije.

Na pitanje hoće li postojati Ukrajina, kratko je odgovorio:

- Nismo postavili zadatak da uništimo Ukrajinu.

Putin: Ne vidim potrebu da sada razgovaram sa Bajdenom

U današnjem obraćanju, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas i da ne vidi potrebu u ovom trenutku da razgovara sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

- Njega treba pitati da li je spreman da održi razgovor sa mnom ili ne. Da budem iskren, ne vidim uopšte nikakvu potrebu za tim. Ne postoji platforma za bilo kakve pregovore, bilo kada - rekao je Putin, upitan da li je moguće da se susretne sa Bajdenom na samitu G20 u Indoneziji, preneo je TASS.

Bajden je nedavno izjavio da ne vidi dobar razlog da se susretne sa Putinom polovinom sledećeg meseca na samitu G20 u Indoneziji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prethodno je rekao da Rusija neće odbiti eventualni susret Putina i Bajdena, ukoliko uopšte dođe do takvog predloga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu