ZELENSKI TRAŽI OD OBAVEŠTAJACA: Identifikujte sve koji su umešani u raketne napade

P. Z. S./ ukrinform.ua

12. 10. 2022. u 00:35

PREDSEDNIK Vladimir Zelenski zadužio je obaveštajne službe da identifikuju sve one koji su umešani u raketne napade na Ukrajinu i šeme koje uključuju iranske bespilotne letelice.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИ ОД ОБАВЕШТАЈАЦА: Идентификујте све који су умешани у ракетне нападе

Printskrin/Youtube/Ofіs Prezidenta Ukraїni


On je to izjavio tokom video-obraćanja, prenosi dopisnik Ukrinforma.

-Poseban zadatak obaveštajnih službi je da utvrde sve one koji su umešani u ove raketne napade na Ukrajinu u šemama sa iranskim bespilotnim letelicama. Individualna odgovornost terorista treba da bude ista kao i odgovornost terorističke države. Radimo na tome, rekao je šef države.

On je takođe obavestio da je danas razgovarao sa premijerima Italije i Australije. „Čuo sam apsolutno jasnu podršku, apsolutno jasnu osudu svih manifestacija ruske agresije protiv Ukrajine i međunarodnog prava“, rekao je Zelenski.

Istovremeno je napomenuo da je „Grupa sedam“ u svom saopštenju posebno naglasila da će svi odgovorni za teror protiv Ukrajine biti izvedeni pred lice pravde, „počev od sadašnjeg političkog rukovodstva Rusije pa do svih onih koji koji služe ovim terorističkim interesima."

-Čovečanstvo i čovečanstvo su jači od svih terorista. Zahvaljujem svima koji se bore i rade za našu pobedu! – naglasio je predsednik.

Zelenski je takođe napomenuo da je danas bilo moguće osloboditi 32 ukrajinska vojnika iz ruskog zarobljeništva i zahvalio svima koji su u tome uključeni.

Kako je saopšteno, šef kabineta predsednika Andrij Jermak obavestio je o još jednoj razmeni zarobljenika, usled koje je Ukrajina vratila 32 vojnika i telo Izraelca Dmitra Fjalke. Među oslobođenima su oficiri, vodniki i vojnici VS.

BONUS VIDEO - RUSKI VELIKI TRANSPORT: Helikopteri Mi-26 koriste se u pregrupisavanju trupa i naoružanja na frontu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)