PUTIN POSLAO DOKUMENTA U DUMU: Sledi ratifikacija sporazuma o pristupanju DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti Rusiji

Tanjug

02. 10. 2022. u 18:27

RUSKI predsednik Vladimir Putin podneo je Državnoj dumi na ratifikaciju četiri sporazuma o pristupanju samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti, koji podrazumevaju da će te teritorije ući u sastav Rusije u granicama definisanim na dan njihovog osnivanja i pripajanja Ruskoj Federaciji.

ПУТИН ПОСЛАО ДОКУМЕНТА У ДУМУ: Следи ратификација споразума о приступању ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области Русији

Foto AP

- Granice teritorije Donjecke Narodne Republike (DNR) definisane su granicama DNR koje su postojale na dan njenog osnivanja i dan pristupanja Ruskoj Federaciji kao novog regiona - navodi se u jednom od objavljenih dokumenata u bazi podataka Dume, a prenosi TAS S.

Isto je naznačeno u dokumentima koji se odnose na samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku, kao i Zaporošku i Hersonsku oblast.

Putin je 30. septembra potpisao u Kremlju dokumente o pristupanju četiri nove teritorije u sastav Ruske Federacije nakon referenduma na kojima je lokalno stanovništvo u tim ukrajinskim teritorijama glasalo za pripajanje Rusiji.

BONUS VIDEO: 

Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)