ERDOGAN UPOZORAVA NA NUKLEARNI SUKOB: To bi bio kraj, diplomatija je rešenje

P. Z. S. / ria.ru

28. 09. 2022. u 22:26

TURSKI predsednik Tajip Erdogan rekao je da bi nuklearni rat bio katastrofa, diplomatija je pravi potez.

ЕРДОГАН УПОЗОРАВА НА НУКЛЕАРНИ СУКОБ: То би био крај, дипломатија је решење

Foto AP

-Cena prelaska na nuklearni rat je katastrofalna. O tome ne treba ni da razmišljamo, a kamoli da govorimo. Rešavanje ovog pitanja diplomatskim putem bio bi najispravniji korak, rekao je turski lider novinarima.

Turski predsednik Tajip Erdogan rekao je i da se nada ranom pokretanju kanala kako bi ruski poljoprivredni proizvodi stigli na svetska tržišta.

U Istanbulu su 22. jula potpisana dva povezana dokumenta za rešavanje problema snabdevanja svetskim tržištima hrane i đubriva. Dokumenti su jedan paket. Prvi, memorandum, preuzima obavezu UN da ukloni razna ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta. Drugi definiše algoritam za izvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda iz crnomorskih luka koje kontroliše Ukrajina. Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta izjavio da se žito ne isporučuje u zemlje o kojima je ranije bilo reči.

-Nadam se da će ovaj kanal početi da radi u bliskoj budućnosti i da će ruski proizvodi biti isporučeni zemljama kojima je to potrebno, rekao je Erdogan novinarima.

Na pitanje da li još uvek postoje prepreke za pokretanje ovog kanala, turski predsednik je odgovorio: „Nadam se da nije".

BONUS VIDEO - RUSKI VELIKI TRANSPORT: Helikopteri Mi-26 koriste se u pregrupisavanju trupa i naoružanja na frontu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna