IRAN POKRENUO VELIKU VOJNU OPERACIJU: Ispaljene 73 balističke rakete na Sever Iraka, Amerikanci oboroli dron

Novosti online

28. 09. 2022. u 21:31 >> 21:35

KORPUS čuvara islamske revolucije Irana saopštio je da je pokrenuo veliku operaciju protiv militanata na Severu Iraka, javlja agencija Taksim.

ИРАН ПОКРЕНУО ВЕЛИКУ ВОЈНУ ОПЕРАЦИЈУ: Испаљене 73 балистичке ракете на Север Ирака, Американци обороли дрон

Foto AP

Cilj operacije je da se unište baze i štabovi antivladinih oružanih formacija koji su raspoređeni u pograničnoj zoni na severu Irana.

Kako javlja agencija, 73 balističke rakete su pogodile večeras 42 cilja.

Po mišljenju Irana, ove grupe su povezane sa protestima koji već nedelju dana potresaju Iran.

AMERIKANCI OBORILI DRON

Američka vojska oborila je iranski dron u iračkoj provinciji Erbil zbog „pretnje“ američkim trupama, saopštila je Centralna komanda SAD (CENTCOM).

-Oko 14.10 po lokalnom vremenu, američka vojska je oborila iransku bespilotnu letelicu Mojer-6 koja se kretala prema (provinciji) Erbilu i predstavljala pretnju za snage centralne komande u toj oblasti, navodi se u saopštenju.

CENTCOM je takođe izvestio da kao rezultat ranijeg napada Irana niko od američkih vojnih lica nije povređen ili ubijen.

sputnikportal.rs/ria.ru

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu