SNAŽNA PORUKA ŠALENBERGA: Austrija će reći jasno „ne“ sankcijama protiv Rusije

Novosti online

22. 09. 2022. u 14:44

AUSTRIJA će reći jasno „ne“ predlozima za gasne sankcije protiv Ruske Federacije, već usvojeni paketi sankcija EU su sveobuhvatni i možda će zahtevati pojašnjenje, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg.

СНАЖНА ПОРУКА ШАЛЕНБЕРГА: Аустрија ће рећи јасно „не“ санкцијама против Русије

Foto: Piksabej

 - Rekao sam i ranije da o tome treba da razgovaramo na odgovarajući način, odnosno iza zatvorenih vrata, ali da – već smo usvojili šest velikih paketa sankcija, a sada možemo da razmišljamo o "zatvaranju rupa“, pojašnjenja. Ali dalji koraci, pre svega u energetskom sektoru, po pitanju gasa – biće jasno „ne“ Austrije. Već usvojeni paketi su sveobuhvatni - rekao je ministar u intervjuu za Televizijski kanal ORF, odgovarajući na pitanje da li se stav Beča promenio u pogledu mogućeg jačanja sankcija Rusiji. Prema ministrovim rečima, potrebno je obezbediti da „mi sami ne budemo uvučeni u rat -  pa je taktika EU prema Rusiji „do sada bila ispravna, treba je i dalje slediti“.

Evropska komisija priprema nove sankcije Rusiji i o ovom predlogu bi mogla da razgovara sa stalnim predstavnicima zemalja EU u petak, javio je ranije Politiko, pozivajući se na evropske diplomate. 

Dan ranije, šef diplomatije EU Žozep Borelj zapretio je Rusiji novim sankcijama u slučaju referenduma u ​​LNR, DNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblastima.

Javna veća DNR i LNR apelovala su u ponedeljak na šefove republika Denisa Pušilina i Leonida Pasečnika sa inicijativom da se hitno održi referendum o pridruživanju Ruskoj Federaciji. Žalbu trenutno razmatraju šefovi DNR i LNR. 

U utorak se sa istim predlogom šefu regiona obratio javni savet Hersonske oblasti. Kasnije su se, sa zahtevom da se što pre održi referendum o pridruživanju Rusiji, obratili i šefu administracije Zaporoške oblasti Jevgeniju Balitskom, takva izjava je stigla od predsednika pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimira Rogova i drugih članova pokreta.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)