RAST OD BLIZU 200 ODSTO: Austrija primila više od 56.000 tražilaca azila

Novosti online

22. 09. 2022. u 10:36

U prvih osam meseci ove godine Austrija je primila više od 56.000 zahteva za dobijanje azila.

РАСТ ОД БЛИЗУ 200 ОДСТО:  Аустрија примила више од 56.000 тражилаца азила

Foto: Printskrin/Twitter/@TheLocalAustria

To je, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, rast od čak 195 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najveća grupa tražilaca azila u avgustu, kao što je to bio slučaj već u julu, jesu građani Indije, dok su to proteklih godina bili Sirijci i Avganistanci.

Ministarstvo ističe da zahtev za dobijanje azila podnose ljudi koji su došli u zemlju iz ekonomskih razloga i time nemaju pravo ni šansu da dobiju zaštitni status.

To, pored Indijaca važi i pre svega za Pakistance i državljane zemalja severne Afrike.

Primera radi, u prvih sedam meseci nijedan zahtev za dobijanje azila koji je podneo indijski državljanin nije pozitivno rešen, već je odbijen.

Ministarstvo ukazuje da zbog trenutne situacije sprovodi brzi postupak rešavanja molbi za tražioce azila iz određenih zemalja.

U prvih osam meseci ove godine sproveden je takav postupak u 11.451 slučaju, i završen je negativno.

To je utrostručenje negativnih odgovora u poređenju sa celom 2021. godinom.

Prosečno trajanje brzog postupka rešavanje molbi za dobijanje azila je 25 dana, ali gotovo 70 odsto se reši u roku od tri dana.

Ministarstvo je saopštilo da ove godine već beleži rekordan broj odbijenih zahteva za azil sa 31.500, što je polovina podnetih zahteva.


BONUS VIDEO: SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U CENTRU BEOGRADA: Privedeno 46 migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)