LJUDI UDAVLJENI U AUTOMOBILIMA, VODA STIGLA DO DRUGOG SPRATA: Apolkaliptične scene iz Italije - 10 mrtvih (VIDEO/FOTO)

Milica Ostojić

16. 09. 2022. u 16:25

NA REGION Marke u provinciji Ankone noćas se obrušilo do sada nezapamćeno nevreme koje je odnelo je 10 života, a četiri osobe se vode kao nestale.

ЉУДИ УДАВЉЕНИ У АУТОМОБИЛИМА, ВОДА СТИГЛА ДО ДРУГОГ СПРАТА: Аполкалиптичне сцене из Италије - 10 мртвих (ВИДЕО/ФОТО)

Foto: EPA

Potopljeni su čitavi kvartrovi u više malih naselja i gradova, ulice su postale rečna korita, jer je pala tolika količina kiše koliko padne u proseku za pola godine.

Meteo služba nije uopšte predvidela takvu kišu, a zemlja je bila suva zbog velike suše i nije uspela da apsorbuje pravu bombu vode - palo je 420 milimetara kiše u dva do tri sata! Poplavljeni su stanovi, kuće, radnje, sve što je do visine prvog sprata, ulicama su tekle visoke nabujale reke, neke od žrtava su se nalazile u autu i povučene bujicama vode i blatom nastradale.

Gradonačelnik mesta Kantiano je zapomagao ne izlazite iz kuća, popenjite se na više spratove iako je voda u nekim mestima stigla i do prvoga ili čak do drugog. Civilna zaštita zbog mraka nije mogla da spašava sve ugožene u raznim mestima.

Najviše nastradalih je u mestu Ostra, jedna osoba se spasila tako što se popela na drvo koje blato i bujica nisu srušili. Od rane zone radi Civilna zaštita, stigli su i helikopteri, vatrogasci spašavaju ljude iz kuća. U mestu Seniđalija reka je preplavila ogroman deo teritorije. Ima zona koje su i dalje izolovane, došlo je i do obrušavanja terena, pa je još nepristupačno dok se ne raščisti.

Prekinit je saobraćaj između mnogih mesta, padalo je drveće. Nema struje i telefona u mnogim mestima, danas su zatvorene sve škole. Stigli su u pomoć doborovljci i karabinijeri i u pomoć iz drugih mesta, solidarnost je u Italiji u ovakvim vanrednim situacijama uvek je na visokom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka