ČESI OČITALI BUKVICU NATO PAKTU: Snosite odgovornost za dugi niz vojnih agresija i intervencija (FOTO/VIDEO)

Tanjug

03. 09. 2022. u 21:13

OKO 70.000 ljudi izašlo je danas na ulice Praga da protestuje protiv vlade, tražeći od vladajuće koalicije da uradi više po pitanju kontrole povećanja cena energenata, a takođe su digli glas i protiv Evropske unije i NATO.

ЧЕСИ ОЧИТАЛИ БУКВИЦУ НАТО ПАКТУ: Сносите одговорност за дуги низ војних агресија и интервенција (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Organizatori demonstracija, koji dolaze iz brojnih rekli su da Češka treba da bude vojno neutralna i da treba da obezbedi direktne kontakte sa dobavljačima gasa, uključujući i Rusiju, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da je oko podneva bilo oko 70.000 demonstranata.

- NATO i vojske njegovih država članica snose punu odgovornost za dugi niz vojnih agresija i intervencija, za subverziju čitavih država, veliki broj civilnih žrtava, uništenu infrastrukturu, proterivanje miliona izbeglica iz domova i beskrajnu humanitarnu krizu. Potpuno smo solidarni sa žrtvama ovog varvarstva, čiji je NATO pakt glavni um uz kršenje međunarodnog prava, državnog suvereniteta i prava na mir - navodi se, između ostalog, u izjavi koji su na kraju demonstracija usvojili njihovi učesnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!